Solution dyed – Mindre vatten, kemikalier och energi. Mer exakta och konsekventa färger

Polyester är ett de viktigaste materialen på Snickers Workwear. När det är möjligt i fråga om produkt, inköp och tillgänglighet har vi valt att arbeta med en mer hållbar färgningsprocess för polyester som kallas Solution dyed, eller ”dope dyeing”. Detta ger oss polyestertyger med utmärkt, långvarig färgprestanda, färgade i en mer hållbar process som minskar vatten- och energiförbrukningen avsevärt jämfört med traditionell plaggfärgning. Dessutom kräver denna process färre kemikalier och ger mindre koldioxidutsläpp.

Konsekventa färger

Solution dyed polyester ger överlägsen färgbeständighet och ett exakt färgsystem för färgmatchning och konsistens, vilket innebär att det inte finns några färgvariationer mellan olika partier.

Färgpigmenten tillsätts till råvaran innan det blir till tråd och spinns därefter till garn. Detta gör att färgen kan integreras helt i garnet – istället för på utsidan av garntråden, vilket är fallet med traditionell färgning. Detta gör att tråden inte färgar av sig eller torrfäller, samtidigt som den har hög beständighet mot UV-blekning.