"Vi vill utmana branschen"

Han är utvecklingschefen som tänjer på gränser för att ligga i framkant. Som aldrig vill sluta skapa smarta arbetskläder och som sitter på 15 års passion för Snickers Workwear.

Intervju

Henry Lundberg

Med stora kliv, två steg i taget, intar Henry Lundberg trapphuset till Snickers Workwears huvudkontor. Han är här för att fixa det sista inför en lansering tillsammans med kollegor – om än på avstånd.

– Min långlivade passion för Snickers-varumärket vilar dels på företagets vision om att alltid försöka göra produkter bättre, dels på mina kollegor. Precis som jag är de utpräglade tävlingsmänniskor som gillar att ifrågasätta och tänja på gränser. Det är det som får oss att ligga i framkant och säkerställer att våra plagg gör skillnad för hur användaren presterar. Själv har Henry ett tydligt minne av hur hindrande det kan vara att bära fel klädsel.

– Som barn fick jag träna längdskidåkning i vanliga kläder, eftersom funktionsplagg inte fanns på den tiden. Jag frös alltid. Kanske är det den erfarenheten som fått mig att spendera hela mitt yrkesliv i klädbranschen? Och gjort mig väldigt mån om att ta fram kläder som förbättrar upplevelsen av en arbetsdag.

Utvecklingsteamets strävan efter att uppfinna nya, revolutionerande material, som kan användas till smarta arbetskläder, gör att det inte är konstigt att låta så många som 50 hantverkare testa en prototyp. Eller att för den delen djupdyka i otippade material, så som kokosnötter och vulkanisk sand, i förhoppningen att lösa problemet med tyger som absorberar fukt och börjar jobba först efter man börjat svettas.

”Jag frös alltid. Kanske är det den erfarenheten som fått mig att spendera hela mitt yrkesliv i klädbranschen”

Skjortan Henry har på sig idag, nyheten ”8521”, bygger precis som alla andra plagg i sortimentet på en konkret utmaning – att som hantverkare skynda från bygget till ett offertmöte och ändå se proper ut.

– Det här är en tunn, stretchig och ventilerande skjorta i ett material som delvis består av återvunnen nylon och som inte skrynklar. Trots att jag flugit 14 timmar, suttit på ett kvavt tåg och i en taxi utan AC kommer jag se fräsch och nystruken ut när jag anländer till mitt möte. Men tills dess kommer den mest användas här på kontoret, under vårens fjällvandring och när jag klättrar runt och beskär äppelträd i min sommarträdgård. Som jag längtar!

Henry Lundberg

År på Snickers Workwear: 15

Jobtitel: Sales Developer Manager

Bästa med min roll: Att få lösa utmaningar tillsammans med roliga arbetskamrater, kompetenta chefer under ett fantastiskt ägarskap som präglas av noggrannhet och innovation.