Svarta golvläggarbyxor
Svarta golvläggarbyxor
Svarta golvläggarbyxor

De bekvämaste golvläggarbyxorna som någonsin har skapats

Det var utmaningen för Snickers Workwears design- och utvecklingsteam när projektet startade för ett år sedan. Vi fick tillfälle att prata med Tord Modig, en av Snickers Workwears produkttestare som deltog i projektet.

Intervju

Tord Modig

Det var hög tid att skaffa bättre knäskydd

Tord Modig klättrar uppför en brant stege som står lutad mot ett hus i Nacka utanför Stockholm. Det är uppenbart att han har gjort det många gånger tidigare. Han är på väg upp till översta våningen för att lägga spånskivor som underskikt och därefter ett golv i massivt trä ovanpå. Hältan som han fick efter en arbetsplatsolycka och knäfraktur har äntligen försvunnit. – Jag stod på knä och lade golv som vanligt. När jag skulle sträcka mig efter ett verktyg flyttade jag över kroppsvikten till ena knät och då hördes ett knakande ljud. Knäskyddet hade hamnat fel och knäskålen krossades mot en sten. Då insåg jag att det var hög tid att skaffa bättre knäskydd.

Testar byxans uppföljare

Tord hade läst på Instagram om Conny Johansson som, efter att ha arbetat i 30 år som golvläggare, hade hittat byxor tillverkade av Snickers Workwear som var speciellt framtagna för golvläggare. Byxorna är tillverkade i ett slitstarkt tyg och har inbyggda knäskydd som formar sig efter användaren. Tord tog kontakt med Conny. En produktutvecklare på Snickers råkade se deras konversation på Instagram och kontaktade Tord för att fråga om han var intresserad av att prova uppföljaren till byxorna.

– Nu är jag inne på månad fem och jag tror att de kommer att hålla i 4 eller 5 månader till. Fortfarande finns det knappt en rispa på dem.

Otroligt bekväma och lätta

– Jag har använt de nya golvläggarbyxorna varje dag i fem månader. Jag är förvånad över att de kan vara så bekväma och lätta, samtidigt som de är starka nog för att klara knästående arbete fem timmar om dagen, fem dagar i veckan. Jag såg på Snickers hemsida att man bör räkna med att byta ut sina arbetsbyxor var sjätte månad om man använder dem på jobbet varje dag med de påfrestningar det innebär. Nu är jag inne på femte månaden och jag tror att de kommer att hålla 4 eller 5 månader till. Fortfarande finns det knappt en rispa på dem.

Integrerat bälte med snäpplås

Tord uppskattar verkligen egenskaper som gör arbetet enklare och bekvämare. – Jag gillar särskilt det integrerade bältet med snäpplås. Bältets längd kan justeras även när det är åtdraget. Plus knivfickan som gör att jag kommer åt mitt viktigaste verktyg oavsett arbetsställning.

Tord Modig

Ålder: 41

Här bor jag: Södertälje

Yrke: 90 % underhåll i hyresfastigheter, byte av golv och mattor.

Arbetsplats: Egenföretagare, Modig Golv & Fastighet

Hej Malin Enoksson!

Vilka är plaggets 5 bästa egenskaper?

Malin Enoksson, en av de produktutvecklare som ansvarar för golvläggarbyxor, räknar upp byxornas 5 bästa egenskaper.

  1. De avancerade knäskyddsfickorna av stretchtyg och slitstark Kevlar som håller knäskydden på exakt rätt plats även när användaren förflyttar sig på knäna.

  2. Alla smarta fickor! Till exempel de lättåtkomliga hölsterfickorna med tejpade dragkedjor, en förstärkt ficka för skruvar och vår nya knivficka.

  3. Med sin kroppsnära design och sina förböjda ben är den här byxan bekväm redan från dag 1. Tack vare de förböjda benen hamnar fickorna på exakt rätt plats när du rör dig.

  4. De robusta Cordura-förstärkningarna runt anklarna och på fickorna.

  5. Det integrerade, men löstagbara, bältet med lättjusterat spänne i polyamid som ser till att byxan sitter helt perfekt i midjan. I de här byxorna är det nästan ett nöje att stå på knä!