Hantverkare lägger i knäskydd i arbetsbyxor
Hantverkare lägger i knäskydd i arbetsbyxor
Hantverkare lägger i knäskydd i arbetsbyxor

Rädda dina knän med världsledande certifierade knäskydd

Guide iconGuide

Hårt arbetande hantverkare utsätter sina knän för större belastning än många elitidrottare. Risken för knäskador är därför betydligt större bland hantverkare än i andra yrkesgrupper. Genom att byta knäskydd ofta kan du förebygga skador och kroniska smärtor.

Kneeguard™

Effektiva knäskydd som sitter på plats är en förutsättning för att dina knän inte ska ta skada, och det är precis vad du får med Snickers Workwears positioneringssystem KneeGuard™.

Med vårt system kan du placera de specialdesignade knäskydden på olika höjd så att de sitter exakt rätt och ger ett optimalt skydd. KneeGuard-systemet har dessutom expansionsveck ovanför knäna för bästa möjliga skydd, komfort och slitstyrka.

Den unika knäskyddsfickan på alla våra byxor har särskilda sömmar som gör att du kan justera våra specialdesignade knäskydd i olika lägen för bästa möjliga knäskydd.

Den unika konstruktionen gör också knäskydden extremt flexibla när du går, samtidigt som de omsluter knäna när du ställer dig på knä. Dessutom har de höga sidor som förhindrar att knäna glider av knäskydden.

Knäskydd i arbetsbyxor

KneeGuard – så funkar det

Ett par arbetsbyxor från Snickers Workwear har många smarta funktioner. En av dem är det inbyggda systemet KneeGuard, som ser till att knäskydden sitter på rätt plats för optimalt skydd och bästa komfort.

  1. Extra kilar på knäfickorna som möjliggör expandering när knäskyddet används, utan att passformen försämras.
  2. Expansionsveck ovanför knäna för extra komfort och flexibilitet.
  3. Sex förstärkningssömmar som håller skyddet på plats, två för höjd och fyra för centrering.
  4. Knäskyddet kan placeras på två olika höjder och kan därmed anpassas efter olika kroppstyper.
Illustration av ett knäskydd

Hur man väljer det perfekta knäskyddet

Ställer du dig på huk ibland eller arbetar du mycket stående på knä? Du kanske växlar mellan knästående och stående många gånger varje dag? Välj det knäskydd som passar bäst för just din arbetssituation.

Våra knäskydd

När är det dags att byta knäskydd?

Knäskydden bör bytas när de inte längre återfår formen efter att ha utsatts för tryck. Gör det till en vana att undersöka knäskydden medan dina byxor tvättas. En bra tumregel är att aldrig använda ett par gamla knäskydd i ett par nya byxor.

Knäskydd stoppas in i arbetsbyxor

Standard EN 14404 för knäskydd

Standarden beskriver storlek, kraftfördelning, genomträngningsresistens och användarprovning av knäskydd.