Män på tak i arbetskläder
Män på tak i arbetskläder
Män på tak i arbetskläder

Skydda dig i solen

Guide iconGuide

Arbete i varmt, fuktigt och soligt väder.

Stark sol och säkerhet

Hårt arbete i varma och fuktiga väderförhållanden är inte bara obehagligt utan innebär även risker. Så när temperaturen stiger är det viktigt att vi gör vad vi kan för att hålla oss svala, torra och skyddade från solen. Här kan våra lätta, fukttransporterande och UV-skyddade arbetskläder ha avgörande betydelse.

Inför en dag med hårt arbete i stark sol är det framför allt tre saker som är viktiga att tänka på.

Material

Lätta tyger och material ger bättre ventilation och tokar snabbare om de blir blöta av svett. Och även om många tänker att bomull är ett lätt material så gör den höga absorptionsförmågan att tyget torkar väldigt långsamt. Vår LiteWork-kollektion består av arbetskläder avsedda för varmare klimat, med särskilt utvalda, slitstarka men samtidigt lätta tyger som ger både komfort och säkerhet.

Kroppstemperatur

När det är varmt behöver du kläder med optimal andningsförmåga och ventilation. Vi är stolta över 37.5®-tekniken som vi använder i våra arbetskläder. Patenterade partiklar hjälper kroppen att bibehålla en behaglig temperatur genom att avlägsna ångan från svett, innan den hinner omvandlas till vätska. På så sätt håller du dig sval och torr, oavsett hur varmt det är.

UV-skydd

Säkerheten har alltid högsta prioritet inom byggbranschen. Och i stark sol är det extremt viktigt att skydda sig från de skadliga UV-strålarna. Flera av plaggen i vår LiteWork-kollektion består av lätta men samtidigt tätt vävda tyger med en solskyddsfaktor på hela 40+.

Plagg med UV-skydd

Kläder för arbete i varma miljöer

Riskerna med att arbeta i varma och fuktiga miljöer är välkända. Och vi vet alla hur viktigt det är att skydda huden från solen och få i oss tillräckligt med vatten för att inte bli uttorkade. Men vi får inte glömma att även kläderna kan vara en viktig faktor för att hålla oss säkra och fokuserade.

Snickers Workwear är ledande inom innovation och smarta lösningar för kläder inom en rad olika arbetsförhållanden. Vi vet att slitstarka och funktionella arbetskläder är en avgörande faktor inom byggbranschen – och vår LiteWork-kollektion är beviset på det.

LiteWork-kollektionen

Produkter i den här artikeln