Vårt arv

Det som började som en mans vision – att åstadkomma ett paradigmskifte inom arbetskläder – har gett Snickers Workwear en plats i historien.

Snickers Workwear grundades av hantverkaren Matti Viio, som 1975 till slut fick nog av att hans arbetskläder inte höll måttet. Men inställningen ”om något ska hända måste jag göra det själv” sa han upp sig från sitt jobb och började designa egna arbetskläder.

Matti hade sett hur verktyg och arbetsmetoder genomgått en snabb utveckling, men dåtidens kläder uppfyllde inte ens de mest grundläggande krav i fråga om slitstyrka, anpassning efter moderna maskiner eller rörelsefrihet. Han såg också som sin uppgift att visa att hantverkare och kroppsarbetare förtjänar respekt på samma sätt som andra grupper i samhället.

Matti var svensk med finsk härkomst och därmed en sann representant för den skandinaviska enkelheten och stilen. Han skapade slitstarka, funktionella och snygga arbetskläder anpassade efter de tuffa arbetsförhållandena i de nordiska länderna. Genom innovationer som hölsterfickan och verktygsvästen stakade han ut riktningen för Snickers Workwear.

Genom att leva upp till vårt arv under våra dryga 40 år i branschen har vi byggt upp ett företag som vi är stolta över att arbeta för.

Vårt varumärkesnamn Snickers Workwear kommer från det svenska ordet ”snickare”.