Världens första inbyggda certifierade knäskydd

Snickers Workwear har skapat nya funktioner och innovationer sedan 1975. Nu gör vi det igen, genom lanseringen av världens första inbyggda, certifierade knäskydd, helt integrerade i ett par premiumbyxor med stretch. De slimmade, lätta och flexibla knäskydden ger de här byxorna en rörelsefrihet och komfort som normalt sett bara är möjlig helt utan knäskydd.

Slimmad, bekväm stötdämpning

Vår helt nya stretchbyxa 6590 AllroundWork med Capsulized™-knäskydd och hölsterfickor är resultatet av ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete under de senaste tre åren. Byxorna innehåller banbrytande teknik från idrottens värld, kombinerad med vår gedigna kunskap om arbetskläder. Arbetsbyxorna 6590 kommer att bli det självklara valet för yrkeshantverkare som ständigt är i rörelse och som vill ha flexibiliteten och slitstyrkan hos permanent integrerade, certifierade knäskydd.

6590 AllroundWork, Stretchbyxa med Capsulized™-knäskydd och hölsterfickor

Världens första arbetsbyxa med EN 14404-certifierade, permanent integrerade knäskydd. Dessa slitstarka och bekväma byxor med figurnära passform är skapade för det dagliga arbetet.

En rörelsefrihet som skapar en känsla av att du inte har några knäskydd alls.

Byxor med figurnära passform för det dagliga arbetet

Dessa slitstarka arbetsbyxor har en förhöjd flexibilitet tack vare 2-vägsstretch i hela tyget och paneler med 4-vägsstretch vid extra utsatta områden. CORDURA®-förstärkta hölster- och tumstocksfickor ger pålitlig funktionalitet i det dagliga arbetet. Och våra nya, slitstarka och lätta Capsulized™-knäskydd ger ergonomiskt, integrerat skydd under hela arbetsdagen.

Certifierade enligt EN 14404

Våra Capsulized™-knäskydd är certifierade för nivå 1. Eftersom de är helt integrerade i byxorna är rätt byxstorlek och längd avgörande för rätt positionering av knäskydden. Ta hjälp av vår storleksguide för att säkerställa att byxorna passar både dig och dina arbetsuppgifter.

Så tillverkas Capsulized™

Våra nya Capsulized™-knäskydd svetsas samman vid 196 °C. Utsidan består av ett lager slitstark CORDURA®-stretch. Innanför finns ett självhäftande, flexibelt lager som fäster CORDURA®-materialet vid det första prestationsskiktet, ett blått högdensitetsskum. Det blå skummet har hög stötdämpning med en densitet på 110 kg. Nästa lager består av lila, återvunnet högdensitetsgummi som ger ett imponerande skydd mot genomträngning med en densitet på hela 238 kg. Detta kompletteras av ett lager grått skum med en densitet på 80 kg för ökad komfort. Ett invändigt polyesterfoder förseglar samtliga lager och fäster dem vid byxbenet för att ge användaren en behaglig upplevelse.

Lager på lager blir Capsulized™

De sex unika lagren i Capsulized™ samverkar för att absorbera den energi som genereras när du arbetar på knä. Det yttre prestationsskiktet skyddar knäna mot hårda underlag, medan det innersta ger komfort.

Capsulized™. Vi kallar det ”Innovativa arbetskläder”.

Snickers Workwear tillverkar det verktyg som alla professionella yrkeshantverkare behöver – slitstarka och funktionella arbetskläder. Med smarta och smidiga lösningar gör vi det lättare för de som använder våra arbetskläder att få jobbet gjort. Vårt fokus är alltid säkerhet, komfort, slitstyrka och hållbarhet. Vi kallar det ”Innovativa arbetskläder”. Och det är precis vad vår nya stretchbyxa 6590 AllroundWork med Capsulized™-knäskydd och hölsterfickor står för.

Fler höstnyheter

Läs mer