Partner login

Allt började med en arg elektriker

Snickers Workwear - Sverige

1975 hade en elektriker vid namn Matti Viio fått nog av sina undermåliga arbetskläder. Han hade flera gånger föreslagit ändringar av de kläder han tvingades arbeta i, utan att få något gehör för sina idéer.

Matti ViioTill sist tappade han tålamodet och blev ordentligt förbannad: "En dag gick jag hem från jobbet och ritade mina egna arbetskläder! Det var mitt sätt att protestera mot den etablerade tillverkningen av arbetskläder. Jag ville visa att vi arbetare har stolthet och kunskap och att vårt behov av respekt är detsamma som för alla andra grupper i samhället."

Därmed var Snickers Workwear fött. Han hade ingen aning om att han skulle komma att revolutionera arbetskläderna genom att skapa plagg som motsvarar hantverkarnas specifika krav i fråga om säkerhet, skydd och funktion.

Ända sedan dess har Snickers Workwear varit en föregångare inom arbetskläder och företaget drivs fortfarande av samma kampvilja som när det bildades.

Idag är Snickers Workwear ett välkänt europeiskt varumärke som ägs av Hultafors Group AB. Det ger oss den styrka och de resurser vi behöver för att fortsätta tillverka innovativa arbetskläder som gör arbetsdagen enklare, säkrare och mer produktiv för hårt arbetande hantverkare i hela Europa.

Fråga oss