Partner login

så väljer du rätt knäskydd

Snickers Workwear - Sverige

Har du någonsin haft knäskydd som helt enkelt inte fungerar för dig? Då vet du hur dina knän känner i slutet av en hård dags arbete. I denna artikel vill vi ge dig några tips om hur du kan välja det perfekta paret knäskydd och uppleva ett optimalt knäskydd.

du har bara ett par knän. se till att de håller länge.

När det gäller knäskydd finns det några olika faktorer som spelar in. Vi hjälper dig att välja genom att förklara hur ett bra knäskydd ska passa, vilka skydd som är lämpliga för det arbete du gör och hur olika funktioner i knäskyddet påverkar skyddsnivån. Vi kommer också att ge dig några tips angående omsorgen och livslängden på dina knäskydd.

Perfekt passform för dina knän

Ett knäskydd kan vara bäst på marknaden, men utan rätt passform skyddar det inte knäna på rätt sätt. Så vad gör dina knäskydd perfekta?

Även om det ofta förbises, är en av de viktigaste aspekterna för perfekt passande knäskydd, storleken på dina arbetsbyxor. Om dina byxor är för långa eller för korta kommer dina skydd inte att vara i rätt position. Så när du lägger ett knäskydd i knäskyddsfickan kommer det att vara för högt eller för lågt för att ge tillräckligt skydd. Se till attstorleken på dina byxor är rätt för att förbättra ditt knäskydd.

Inte bara storleken är viktig. Skräningen på dina arbetsbyxor är också viktigt. När du knäböjer i raka byxben rör sig tyget på knäet ofta till sidorna. Så när du har knäskydd kommer dessa också att flyttas till sidan. Det du söker är ett par byxor med förböja ben. Denna typ av skärning kommer att hålla din skydd på rätt plats när du knäböjer och förbättra skyddet.

Ett bra knäskydd kommer att hållas på plats både när du knäböjer och när du står upp igen. Knäskydd som glider runt i knäfickan kan orsaka omedelbar och långvarig skada om ditt knä glider ur zonen med det mesta skyddet. Ett av de enklaste sätten att förbättra din skyddsnivå är att säkra knäskyddet i rätt läge. KneeGuardsystemet hjälper dig med det och låter dig låsa knädskyddet i olika positioner.

Knäskyddets design har stor effekt på hur bra den passar. Det ska inte bara skydda knäskålen, utan också de omgivande områdena. Ett väl utformad skydd kommer att stänga runt knäets sidor och förhindra att knäet glider av dynan.

Checklista för den prefekta passformen

 • Om du märker att du måste dra upp eller dra ner byxbenet för att flytta knäskyddet till rätt position, är det en indikation på att inte storleken på dina byxor är helt rätt eller att knäskyddet måste ligga i en annan position.
 • När du provar ett nytt par byxor, prova inte bara stående. Se till att du knäböjer också för att se hur knäskyddsfickorna är placerade.
 • Se till att knäsydden du väljer är utformade för byxorna du har på dig. Inte alla knäskydd kan användas i alla knäskyddsfickor. Blandning och matchning av olika märken kan påverka skyddsnivån.

Vilka knädskydd behöver du för ditt arbete?

Om du är golvlägger kan nog alla förstå att du behöver mycket skydd för dina knän. Men vilken skyddsnivå behöver du när du inte är det? Hur väljer du rätt knäskydd? När det gäller att välja rätt typ av skydd är två aspekter av ditt arbete särskilt viktiga. Antalet gånger per dag du knäböjer / står upp och hur lång tid du spenderar på knäna.

Arbetar du inomhus den mesta tiden och knäböjer ibland? Då är ett lätt och flexibelt knäskydd rätt för dig. Ett lätt skydd kommer inte att störa dig när du arbetar, men det kommer att ge ett visst skydd när du knäböjer. En typ 2, nivå 0 är tillräcklig för dig. I allt arbete där du knäböjer ner mer än detta, bör du överväga ett knäskydd som ger mer skydd.

När du knäböjer ofta men inte spenderar mycket tid på knäna, klarar du dig nog bra med ett par Allround knäskydd. De kommer att erbjuda det skydd du behöver (leta efter typ 2, nivå 1), men de är inte gjorda för tung användning. De är generellt ganska flexibla, vilket gör det möjligt för dig att fortsätta arbeta komfortabelt när du inte knäböjer.

När du knäböjer mycket under hela din arbetsdag och står på knän i långa perioder i taget behöver man lite tyngre skydd. I detta fall är stötskyddet det viktigaste, eftersom dina knän får ett ordentligt slag när du knäböjer om och om igen. Leta efter knäskydd med innovativa stötdämpande egenskaper.

När du arbetar mycket långa perioder på knä men inte stiger upp så mycket (som golvläggare) behöver du ett knäskydd som stannar på plats hela dagen och ger maximal dämpning. Dessa knäskydd är inte gjorda för att motstå frekvent slag, men för att hålla knäna skyddade medan du är på marken.

Tips för att välja rätt

• Har du någonsin haft knäskydd som blivit "platta" efter några dagars arbete? Då är det definitivt inte skyddet för dig! När du väljer ett knäskydd som är utformat för den tid du knäböjer kommer du att se en stor skillnad i livslängd.


• Inte alla arbeten inom samma yrke är likadana, så knäskydden ska inte vara lika för alla. En elektriker som drar ledningar på golvet kommer till exempel att knäböja mycket mer än en elektriker som specialiserar sig på belysning. De skulle behöva olika typer av skydd; ett kraftigt och ett lätt och flexibelt. Så istället för att fokusera på yrket du har, se till att du tar hänsyn till arbtesuppgifterna du faktiskt utför när du väljer knäskydd.


• Har du en känsla av att du passar in mellan två kategorier? Välj knäskyddet som erbjuder mer skydd, dina knän kommer tacka dig senare!

material och design

Det är viktigt att dina knäskydd är utformade för det arbete du gör och att de har en perfekt passform. Design och materialval kan påverka nivån på skydd och komfort. Här är några funktioner att leta efter när du väljer ditt par.

Form: Ett bra knäskydd kommer inte bara att täcka mitten av knäna, utan runt knät för att skydda sidorna. Leta efter knäskydden som har en svagt krökt design med sidor som står upp.

Säkerhet: Hur kan du säkra knäskyddet på plats? Leta efter en knäskydd som kan säkras ordentligt i knäskyddsfickan för att förbättra skyddsnivån.

Flexibilitet: Ett flexibel knäskydd är bekvämare att arbeta i, eftersom det anpassar sig till den position du befinner dig i. Se bara till att det fortfarande erbjuder den skyddsnivå som du behöver.

Ventilation: Att arbeta med knäskydd kan vara varmt, så ventilationskanaler kan ha en stor effekt för din arbetskomfort.

Störabsorbtion: Olika material reagerar på påverkan annorlunda. Innovativa material som D3O är utformade för att vara flexibla när du går, men stelnar när de påverkas. På detta sätt absorberar materialet det mesta av chocken istället för knäna.

Durability: Vissa material är mer hållbara än andra. Ett superlight-skum (som PE) är sannolikt mindre hållbart än ett robust material som Polyolefin.

Om certifiering

När du letar efter en bra uppsättning knäskydd ska du ta hänsyn till skyddsnivån. Att välja mellan ett typ 2, nivå 0 och en typ 2, nivå 1 skydd kan göra en stor skillnad.

Men visste du att certifieringen endast är giltig när du använder dem med byxorna de var certifierade för? Eftersom certifieringen är utförd med specifika byxor bör du alltid bära knäskydden med byxorna de är avsedda för, för att hålla certifieringen intakt. Att blanda och matcha olika märken av knäskydd och byxor gör certifieringen ogiltig.

Att ta reda på vilka knäskydd som ska användas med dina byxor från Snickers Workwear är lätt, läs bara på byxorna så ser du vilka knäskydd som passar.

Ta hand om dina knäskydd

Det finns några saker du kan göra för att förbättra livslängden på dina knäskydd.

Att ta hand om dina knäskydd kommer inte bara att förlänga livslängen på dem, det kommer också att säkerhetsställa att skyddsnivån hålls uppe. Här är våra tips:

 1. Tvätta inte dina byxor med knäskydden i. Vi vet att det är frestande, men dina knäskydd kommer att hålla mycket längre om du tar ut dem innan du tvättar.
 2. De flesta skydden kan tvättas, se bara till att du inte använder aggressiva tvättmedel eller mycket varmt vatten. Handtvätt är rätt väg att gå.
 3. Byt dem ofta. Skydd med revor eller sprickor ska bytas ut, liksom knäskydd som inte återvänder tillbaka till sin ursprungliga form efter användning.

Spara dina knän

Professionella hantverkare, precis som professionella idrottare, lägger mycket press på på sina knän. Det är viktigt att skydda dem så mycket du kan. När arbetet är klart, ska dina knän fortfarande vara hela.

Med den här artikeln har vi försökt hjälpa dig att fatta det bästa beslutet baserat på dina egna behov. Har du fortfarande några frågor eller behöver hjälp? Skicka oss ett meddelande eller fråga om mer information hos din lokala återförsäljare.

Snickers workwear knee protection

 • 9191 XTR D3O® Knäskydd

  Flexibelt knäskydd vid arbete på tuffa underlag. Aktivt knäskydd med stötdämpande D3O® material ger maximalt skydd och slitstyrka. Knäskyddet passar Snickers Workwear KneeGuard™ positioneringssystem. EN 14404 (typ 2, nivå 1).

  9191 XTR D3O® Knäskydd
 • 9112 D3O® Lite Craftsmen Kneepads

  Ultimat komfort, stötdämpning och skydd för dina knän. Avancerade och ventilerande knäskydd i högteknologiska D3O Lite™ material. Passar Snickers Workwear KneeGuard ™ positioneringssystem. EN 14404 (Typ 2, nivå 1).

  9112 D3O® Lite Craftsmen Kneepads
 • 9110 Hantverkarknäskydd

  Arbetar du mycket på knä? Spara dina knän med bekväma, effektiva och certifierade knäskydd. De passar Snickers Workwears patenterade positioneringssystem KneeGuard™ EN 14404-certifierat (typ 2 nivå 1).

  9110 Hantverksknäskydd
 • 9119 D3O Lite™ Golvläggarknäskydd

  Det ultimata golvläggarknäskyddet. Avancerat 3D-design och högteknologiskt D3O® Lite material säkerställer långvarigt certifierat skydd, komfort och dämpning vid arbete på knä. EN 14404 (Typ 2, Nivå 1).

  9119 D3O Lite™ Golvläggarknäskydd
 • 9118 Golvläggarknäskydd

  Knäskydd som håller formen och sitter perfekt på plats när du arbetar hårt och länge.

  9118 Golvläggarknäskydd
 • 9111 Serviceknäskydd

  Pålitligt, bekvämt och certifierat knäskydd för inomhusarbete på jämna ytor. Passar Snickers Workwear KneeGuard™ positioneringssystem. EN 14404, typ 2 Nivå 0.

  9111 Serviceknbäskydd

Fråga oss