Partner login

Stå emot vinden

Snickers Workwear - Sverige

Även om det är en torr och klar dag, kan vinden göra att temperaturen sjunker ganska drastiskt - vilket påverkar kroppens värme och komfort. Därför är det viktigt att vara beredd - på att hålla sig varm.

DITT VAL av arbetskläder i blåsigt VÄDER

Som för alla typer av väder finns det olika faktorer att tänka på när du klär dig för en blåsig arbetsdag. Beroende på säsong kanske du vill lägga till ett baslager för att skapa värme inifrån eller som transporterar fukt. Eller kanske är det bekvämare att lägga till en skaljacka som lätt kan tas bort om minskar i styrka. Naturligtvis är tiden också avgörande, desto längre arbetsskfit ju hårdare är kraven på den vindtäta tekniken som används i plagget. Som alltid spelar din kroppsvärme en viktig roll för din komfort också. Vad du ska ta på dig är även beroende av dina uppgifter för dagen - kommer det att vara ett lågintensivt eller ett aktivt arbete?

LÄTT VINDTÄT JACKA

Stå emot vinden i denna superlätta vindjacka som passar i din ficka. Ett perfekt komplement till din fleece eller tröja i blåsigt väder. Slitstark, vattenavvisande, alltid till hand

1900 LiteWork Vindjacka

Faktisk temperatur vs upplevd temperatur

Att klä sig rätt för arbete i blåsigt väder kan vara svårt eftersom vinden påverkar den upplevda temperaturen, vilket gör att det känns som kallare ute än termometern visar. Vid arbete under blåsiga förhållanden är det därför viktigt att vara medveten om faktisk temperatur jämfört med upplevd temperatur. Om det exemepelvis är 0°C ute och vinden blåser 10m/s är den upplevda temperaturen -7 ° C. Om det är +10°C och vinden blåser 18m/ s är den upplevda temperaturen +5°C. Med andra ord gör det ganska stor skillnad vid valet av arbetskläder.

Vindtät är inte samma sak som icke-ventilerande

Precis som regnkläder är ditt plaggs andningsförmåga avgörande för din komfort, även vid blåsigt väder. Det kanske låter motsägelsefullt att du inte vill släppa in vinden, men ändå vill att plagget ska andas - men det är precis så det ska vara. När du arbetar hårt måste dina arbetskläder transportera ut den fukt du producerar för att du ska trivas. Gör det till en rutin att alltid leta efter andningsegenskaper i dina arbetskläder för att säkerställa att plagget kan ventilera din kroppsvärme.

Vindtät - så fungerar det

Det finns flera sätt att vindtäta ett plagg. För att garantera maximalt skydd mot vind kan tygerna beläggas, lamineras eller ett separat membran (till exempel Windstopper®) kan användas.

Vindtäta kläder kan erbjuda bra ventilation, även under hårdare uppgifter. För att ytterligare säkra din komfort har många av våra vindtätade kläder högre vindskyddande krage för att skydda din nacke mot vind.

Läs mer ↓

Håll dig torr i regnet

Att hålla sig torr och bekväm i regnet handlar om att välja rätt typ av regnkläder för jobbet. Valet beror på hur intensivt du arbetar och hur länge du arbetar i regnet utan att ta en paus.

När det är tufft att arbeta är tygets andningsförmåga avgörande för att ventilera kroppsvärmen. Ju längre dina arbetsskift är, desto hårdare är kraven på vattentätningstekniken som används i plagget.

Läs mer om att hålla dig torr

Klå kylan

Att klä sig varmt när det är kallt är lätt. Men att klä sig rätt kräver mer uppmärksamhet. För när arbetet blir tufft börjar du svettas. Senare, när tempot lugnar ner sig, har den fukt som kroppen skapat svalnat och du börjar frysa.

Vad du behöver är avancerad ventilation och förmågan att kontrollera och reglera värmen från din kropp. Det är precis vad du får om du klär dig i 3 lager från Snickers Workwear - vilket ger enastående funktionalitet och arbetskomfort.

Läs mer om att hålla dig varm i kylan

Fråga oss