Partner login

Tre steg för att hålla sig varm i kylan

Snickers Workwear - Sverige

Att klä sig varmt när det är kallt är inte så svårt. Men att klä dig rätt när du arbetar i kalla förhållanden kräver mer tanke. Intensivt och hårt arbete betyder ofta att du svettas

Men när temopot blir lugnare kommer svetten att kyla och du kommer så småningom att bli kall. Vad du behöver är avancerad ventilation och förmågan att kontrollera och reglera värmen från din kropp.

Vårt råd är att klä i 3 lager för att hålla dig varm, torr och bekväm.

1. Håll dig torr för att hålla dig varm

Ett första lager för fukttransport

Det du bär på närmast huden är nyckeln till att hålla dig torr och ventilerad. Alla våra underställ erbjuder sömlös komfort och jättebra passform, men med olika grader av ventilation och värme beroende på hur aktiv du är på jobbet. Välj från våra nya underställ, FlexiWork, Flexi-Work Merino-Ull eller LiteWork 37.5® för aktiv fukttransport.

37.5® Underställ

Extremt snabbtorkande tyg - fem gånger snabbare än liknande tyger - för överlägsen frisk och torr arbetskomfort. Innehåller högteknologisk aktiv partikelteknik med naturliga kokoskolpartiklar och anti-luktbehandling.

Kolla in produkterna

FlexiWork underställ i ull

Överlägsen ullvärme och avancerad design för det ultimata första lagret under kalla förhållanden eller när aktivitetsnivån varierar. Designad för utmärkt ventilation och isolering, naturligt lukt-förebyggande för en frisk känsla.

Kolla in produkterna

FlexiWork underställ

Med avancerad design för optimal kombination av ventilation, värme och skydd - så att du kan fortsätta ge ditt yttersta.

Innovativt och snabbtorkande stretchmaterial som transporterar svett och fukt bort från din hud

Kolla in produkterna

2.Håll kvar värmen

Ett andra lager för isolation

Luftiga material är utmärkt andra lager. Våra plagg är designade för att isolera genom att skapa en ficka av luft runt kroppen, vilket gör att du håller dig varm. Välj bland vårt breda utbud av varma andra-lagerskläder i material som microfleece, fleece, pile och qiult.

Första steget är avgörande

Oavsett arbetsmiljö har vår nya strumpkollektion en modell som passar. Vad sägs om en blandning av Merinoull och starka Cordura-fibrer för mjuk komfort med hög hållbarhet. Eller våra strumpor i det nya materialet 37.5® som erbjuder den ultimata torra upplevelsen med utmärkt fukttransport.

Kolla in våra strumpor

3. Ett skal för att trotsa elementen

Ett tredje lager för skydd mot vädret

Det sista steget för att få dig att ordentligt täckt är att lägga till ett högkvalitativt ytterlager som ger tillförlitligt vind- och vattenskydd. Välj kläder som är vattentäta och andas samtidigt som de fortfarande är starka och slitstarka för att klara av slitage på hårt arbete, vilket gör att du är torr, varm och bekväm i kalla, blåsiga och våta förhållanden.

Glöm inte huvudet

Att hålla huvudet kallt är inte ett ordspråk som ska tas bokstavligt. Faktum är att kommer göra bättre ifrån dig om du håller ditt huvud är varmt.

En huvjacka är en bra start, menglöm inte att lägga till en keps eller mössa också. Speciellt när temperaturen sjunker.

Skydda huvudet med en mössa

Läs mer ↓

Kyla? Värme? Väta? Vind?

En sak är säkert: du kan inte ändra vädret. Vädret ändras dock från en säsong till nästa, och ibland även från den ena timme till nästa. Detta ställer stora krav på arbetskläder.

Klå kylan

Att klä sig varmt när det är kallt är lätt. Men att klä sig rätt kräver mer uppmärksamhet. För när arbetet blir tufft börjar du svettas. Senare, när tempot lugnar ner sig, har den fukt som kroppen skapat svalnat och du börjar frysa.

Vad du behöver är avancerad ventilation och förmågan att kontrollera och reglera värmen från din kropp. Det är precis vad du får om du klär dig i 3 lager från Snickers Workwear - vilket ger enastående funktionalitet och arbetskomfort.

Läs mer om att hålla dig varm i kylan

Vinn över vinden

När vinden blåser upp är det bäst att du passar dig. För även om det är en torr och klar dag, gör vinden att temperaturen sjunker ganska drastiskt. Men om du väljer rätt typ av vindtäta arbetskläder, håller du dig varm och bekväm.

Valet beror på hur intensivt du jobbar och hur länge du är utomhus. När det är svårt att arbeta är tygets andningsförmåga avgörande för att ventilera kroppsvärmen. Ju längre din skift håller på desto hårdare är kraven på den vindtäta tekniken som används i plagget.

Läs mer om att stänga ute vinden

Håll dig torr i regnet

Att hålla sig torr och bekväm i regnet handlar om att välja rätt typ av regnkläder för jobbet. Valet beror på hur intensivt du arbetar och hur länge du arbetar i regnet utan att ta en paus.

När det är tufft att arbeta är tygets andningsförmåga avgörande för att ventilera kroppsvärmen. Ju längre dina arbetsskift är, desto hårdare är kraven på vattentätningstekniken som används i plagget.

Läs mer om att hålla dig torr

Fråga oss