Partner login

Kokosnötter och vulkanisk sand

Snickers Workwear - Sverige

Elitidrottare har länge utnyttjat fördelarna med performance-kläder. Nu är det hantverkarnas tur när Snickers Workwear som en av de första introducerar 37.5® teknik i sina arbetskläder.

prestation och komfort är tätt sammankopplade

Kläderna spelar roll, det kan alla idrottare vittna om. Ja, din prestation är tätt sammankopplad med den komfort du upplever. Enligt Gregory W. Haggquist, Ph.D, chefstekniker och grundare av banbrytande materialtillverkaren 37.5® kan en idrottares prestation rent av öka med upp till 26 procent genom att använda sig av avancerad teknik.

Nu finns nya arbetskläder som integrerat 37.5® teknologi, för att ge yrkesmän bästa möjlighet att prestera. Namnet 37.5® kommer från den ideala luftfuktigheten i mikroklimatet  närmast huden, och förstås medelpersonens ideala kroppstemperatur.

37.5® teknologi kyler när det är varmt och värmer då det är kallt

Haggquist upptäckte att man genom att väva in aktivt kol i tygets fibrer kunde snabba på omvandlingen från vätska till ånga. Vilket gör att du effektivt kan kylas ned när du är varm och värmas när du är kall. Här skiljer sig 37.5® från vanliga fukt-hanterande material genom att man motverkar att kroppen alls behöver svettas.

“Problemet med material som absorberar fukt är att de löser problemet först sedan det uppstått. Du svettas, och sen börjar materialet jobba. Då är det försent. Bäst är ett material som redan i förväg vet vad din kropp behöver.”

Utvunnet ur vulkanisk sand och aktivt kol från kokosnötsskal.

De aktiva partiklarna i fibrerna är utvunna ur vulkanisk sand och aktivt kol från kokosnötsskal. Det är dessa som åtstadkommer att kroppen torkar snabbare och effektivt kyls ned. De mikroskopiska kolpartiklarna kan nämligen både absorbera och släppa ifrån sig den infraröda ljusenergi som kroppen sänder ut. Vilket gör att de kyler och värmer huden efter behov.

”Vi började med friluftskläder, fortsatte med vardags- och sportkläder. Och nu är det dags för arbetskläder.” säger Haggquist. ”Ju bekvämare de som arbetar är, desto mer produktiva kan de vara. Samtidigt som risken för misstag och olyckor minskar.”

Perfekt teknologi för arbetskläder

Henry Lundberg, utvecklingschef på Snickers Workwear säger att allt handlar om att öka komforten och att ge yrkesmän en bättre arbetsdag. ”Den här teniken passar våra arbetskläder perfekt med sin överlägsna absorbtionsförmåga, säger han. Vi testade fler olika tekniker på marknaden. Men ingen reagerade så effektivt som 37.5®.”

”Den här teniken passar våra arbetskläder perfekt med sin överlägsna absorbtionsförmåga, säger han. Vi testade fler olika tekniker på marknaden. Men ingen reagerade så effektivt som 37.5®.” Enligt Lundberg efterfrågar allt fler
användare kläder med effektivare kylning, ventilation och fukttransport. ”Att vi inför 37.5® i vår kollektion är vårt sätt att möta kundernas efterfrågan – särskilt från dem som arbetar i områden med långa, heta perioder, till exempel i
Centraleuropa” säger han.

Vi har fått mycket positiv feedback från användare

Snickers Workwear var noga med att testa 37.5® såväl i laboratorium som i riktiga användartest innan man införde det i sin kollektion. ”Vi har fått mycket positiv feedback från användare, som betonat just den ökade komforten, särskilt under varma förhållanden” säger Lundberg.

”För oss passar ett banbrytande materia i toppklass perfekt med vår målsättning att erbjuda marknadens bästa arbetskläder, för att öka användarens effektivitet och komfort”, säger Lundberg. ”37.5® har unika egenskaper, och det känns verkligen fantastiskt att vara en av de första tillverkarna på marknaden att lansera detta.”

37.5® Teknologi

37.5® aktiv partikelteknik fångar och frisläpper fuktånga för att bibehålla optimal relativ fuktighet i ditt mikroklimat.

Hur det fungerar

✱37.5®-tekniken bäddar in permanenta aktiva partiklar i fibern för att fånga och släppa ut fuktånga. Dessa partiklar ökar fiberns ytarea med 800 procent och tar även bort fuktånga till skillnad från annan teknik.

Genom att aktivt reagera på kroppsvärme använder partiklarna infraröd energi från kroppen för att påskynda ångrörelsen och påskynda omvandlingen av vätska till ånga, vilket ökar torkhastigheterna signifikant. Ju varmare användaren blir, desto starkare blir drivkraften som tar bort fukt - och kläderna fortsätter att vara bekväma.

Fördelar med 37.5®-teknik

✱ Arbetar för att bibehålla en ideal kroppstemperatur, vilket gör det möjligt för användarna att prestera bättre.
✱ Tyger gjorda med 37.5®-teknik torkar upp till fem gånger snabbare än traditionella fukthanteringstyger.
✱ De aktiva partiklar är permanent inbäddade i tyget och kommer aldrig att tvätta eller försämras.
✱ Tekniken är tillverkad av naturligt härledda material.

Fråga oss