Partner login

"vi kompromissar aldrig med kvalitet"

funktioner och material i den nya generationen arbetskläder

Snickers Workwear - Sverige

När designteamet på Snickers Workwear skulle skapa framtidens arbetskläder var komfort och funktionalitet högsta prioritet. Textilier med stretch, bättre passform och material med oslagbar ventilation är några av de senaste nyheterna.

lanseringen av en ny generation arbetskläder

Snickers Workwear mest omfattande utvecklingsarbete någonsin resulterade 2015 i lanseringen av en ny generation arbetskläder. Tre års utveckling ledde fram till fyra nya produktfamiljer, var och en framtagen för att passa olika behov och olika slags arbete: RuffWork, FlexiWork, LiteWork och AllroundWork. Under 2016 växer familjerna ytterligare när nya jackor, accessoarer

Nicole Rimér:

❝Vårt nya koncept är ett helt nytt sätt att tänka inom branschen❞

"Våra familjer är ett helt nytt koncept och ett helt nytt sätt att tänka i vår bransch vilket kommer göra det mycket lättare att välja arbetskläder som passar de krav du ställer utifrån din yrkesroll,” säger Nicole Rimér, designchef på Snickers Workwear. ”Dessutom ser vi till att optimera alla nya plagg vi lanserar så att de kompletterar byxorna för att säkerställa att de fungerar riktigt bra tillsammans.

Matti Viio grundade Snickers Workwear 1975

Det var när elektrikern Matti Viio ilsknade till över den dåliga kvaliteten på arbetskläder som grunden lades för Snickers Workwear. Idag är det 40 år sen han lämnade jobbet, gick hem och satte igång med att skapa sina egna arbetskläder. Allt i syfte att ge professionella hantverkare en bättre arbetsdag genom att möta deras behov med avancerade funktioner, skydd och komfort. På detta sätt lade han grunden för företaget som kom att uppfinna moderna arbetskläder.

”Han satte en ny standard för hela yrkesklädesindustrin,” säger Henry Lundberg, utvecklingschef för Snickers Workwear. ”Och precis som Matti Viio har vi fortsatt att vara totalt dedikerade till att driva utvecklingen av arbetskläder i framkant. Vårt nya produktsortiment är definitivt ett resultat av detta.”

Företagsfilosofin som Viio slog fast för 40 år sen har förblivit densamma. ”Antingen gör vi det bra, eller så gör vi det inte alls”, säger Lundberg. ”Och vi kompromissar aldrig när det gäller kvalitet. Vi tror att arbetskläder kan göra en stor skillnad för hur man presterar på jobbet. Så vår uppgift är inte bara att underlätta hantverkarens jobb, utan att låta dem arbeta med fullt fokus och på så vis bli ännu bättre på det de gör.”

”I produktutvecklingen har vi utgått från all kunskap vi skapat och samlat utifrån vårt tekniska ledarskap under 40 år i branschen. Men än viktigare är att vi har pratat med hantverkare över hela Europa för att få deras synpunkter på sina arbetskläder och vad de har saknat. Och vi har
gjort omfattande tester för att försäkra oss om erfarenheter från riktiga användare.”

mer än 400 veckors testande av 50 hantverkare

Mer än 400 veckors omfattande tester ingick i utvecklingsarbetet för Snickers Workwear nya arbetsbyxor. Sammanlagt 50 hantverkare deltog som testpiloter, däribland elektriker, rörmokare, snickare och golvläggare. Tillsammans, testade de mer än 200 olika par byxor.

”Bara när det gäller material testade vi fem olika tyger innan vi var nöjda,” berättar Lundberg. Det är vinsten med den här sortens tester, genom att utsätta byxorna för riktig användning kan vi sedan göra justeringar och ändringar utifrån vad vi lär oss.”

Tack vare de omfattande testerna och det avancerade designarbetet har Snickers Workwears nya arbetsbyxor har fått många nya och förbättrade detaljer för att öka både komfort och funktion, som stretchtyger, smart ventilation och det patentskyddade systemet KneeGuard Pro som är Snickers Workwears nya generation av avancerade knäskydd.

”Stretchtyg och moderna snitt med svängda ben möjliggör en fantastisk passform och rörelsefrihet vilket gör det lätt att byta från arbete i stående till knästående position,” säger Nicole Rimér.

rätt storlek är viktigt

För att få bästa komfort och funktion är det viktigt att välja rätt storlek på byxorna. Först då når man byxans fulla potential för passform och rörelsefrihet berättar Jessica Lindström, mönsterdesigner.  ”Storleken är också en säkerhetsfråga eftersom det avgör att knäskyddet hamnar och förblir i rätt position,” säger hon. ”En perfekt storlek gör att alla detaljer, såväl förstärkningar och isolering som ventilation, hamnar på rätt ställe.

För att göra det lätt att hitta rätt storlek har vi en storleksgenerator  på Snickers Workwears hemsida. Men det är viktigt att också prova kläderna på. "Nyheterna från Snickers Workwear innefattar också 37.5® teknologi, Ett banbrytande material som tidigare mest använts för sport- och friluftskläder. Djupt invävt i fibrerna finns partiklar av aktivt kol som gör att fukt kan ventileras bort effektivare och att kroppen kyls. Och dessa aktiva partiklar tvättas aldrig ur.

”Vi är riktigt stolta över att vara en av de första att introducera  37.5® teknologi i arbetskläder. Med sina unika egenskaper.” säger Henry Lundberg.

Snickers Workwear nya produktfamiljer

För att göra det lätt att välja rätt kläder har Snickers Workwear utcvecklat fyra olika produktfamiljer:

RuffWork – för grova jobb i tuff miljö

FlexiWork – extremt flexibla hitechkläder i stretchtyg för maximal rörelsefrihet

LiteWork – med 37.5® teknik för enastående ventilation

AllroundWork – det ultimata valet när arbetsdagen alltid är annorlunda

Fråga oss