Partner login

Perfekt passform är avgörande för komforten.

Snickers Workwear - Sverige

På Snickers Workwear fokuserar vi mycket på kroppens anatomi. Varje klädesplagg är designad för att passa din kropp perfekt.

rätt storlek är avgörande

Jessica Lindström, mönsterdesigner, om varför storleken spelar roll.

Du märker skillnaden direkt. Passformen, komforten och rörelsefriheten, säger Jessica Lindström, mönsterdesigner på Snickers Workwear. – Men ännu viktigare, är det en fråga om säkerhet och skydd. Om byxorna inte har rätt passform sitter inte knäskydden på rätt ställe för att skydda knäna. Därför erbjuder vi fem olika benlängder på våra hantverksbyxor.

Bland de största i branschen i utbud av storlekar

För att säkerställa optimal passform har Snickers Workwear ett av de största storleksutbuden i branschen, med 71 olika byxstorlekar. Oavsett om du har korta eller långa ben kan du hitta byxor  om passar dig.

– Jag är förvånad över hur många hantverkare som inte anstränger sig för att hitta exakt rätt storlek. Om de gjorde det skulle de upptäcka hur mycket funktion som finns inbyggt i deras hantverksbyxor, säger Jessica Lindström. – Ta våra kroppsanpassade kläder till exempel. Om du har rätt storlek hamnar allt från förstärkningar till isolering och ventilation på exakt rätt ställe på kroppen. Därför  finns våra arbetsjackor i otroligt många storlekar, från XS till XXXL, och med tre olika kropps- och armlängder.

Justering av storlekar på den nya generationen arbetsbyxor

För att se till att storlekarna uppfyller EU:s standardnorm justerar Snickers Workwear storlekarna på alla ny byxor. Detta innebär i slutändan att man får gå ner en storlek.

– Vi har varit något stora i våra storlekar. Nu justerar vi det för alla nya byxor, säger Jessica Lindström. Hur hittar man rätt storlek? – Det är mycket enkelt. Använd vår storlekstabell på snickersworkwear.se, eller be din återförsäljare att mäta dina kroppsmått för att hitta den perfekta storleken för dig. Viktigast av allt är självklart att testa plaggen.

Hitta din perfekta storlek

Vi har olika storlekar för våra 3- och 6 serie byxor. Testa vår stroleksgenerator för att hitta den storlek som passar dig bäst.

Snickers Workwear storleksgenerator

Fråga oss